Selkiytä:

Suurenna:

Asukastyytyväisyyskysely alkaa pian

Helsingin Asuntohankinnan vuoden 2019 asukastyytyväisyystutkimus on alkamassa pian. Yhtiön asunoissa asuvat saavat vastausohjeet marraskuussa. Asukkailla on mahdollista vastata joko täyttämällä lomake paperisena tai internetin kautta. Paperilomake palautetaan tutkimuksen tekevälle IRO Reasearh & Consulting Oy:lle, jonka tietokantaan myös netin kautta annetut vastaukset tallentuvat.

Vastausaika kyselyyn alkaa heti, kun kyselylomake ja ohjeet kyselyyn vastaamiseen on jaettu asuntoon. Vastaukset pyydetään antamaan kahden viikon kuluessa lomakkeen saamisesta. Tutkimuksella kerätään asukkailta tietoa niin asuintalojen, asuntojen kuin asukkaille tarkoitettujen palvelujenkin laadusta. Pelkkien numeroarvioiden lisäksi asukkailla on mahdollisuus antaa vapaamuotoista palautetta sekä ehdotuksia kiinteistöyhtiöille. Palaute voi olla myös esimerkiksi havaintoja asioista, jotka heikentävät viihtyisyyttä asuinympäristössä.

Tutkimuksen tekee aiempien vuosien tapaan siis IRO Reseach & Consulting. Helsingin Asuntohankinta saa varsinaisista vastauksista yhteenvetoraportin. Lisäksi vapaamuotoiset palautteet menevät nimettöminä Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:hen. Tätä kautta tulleet ehdotukset ja havainnot johtavat käytännön kehitystoimiin, jos yhtiöllä on mahdollista vaikuttaa palautteessa mainittuihin asioihin. Osassa toiveitahan toteutus- hja toimintavastuu on asunto-osakeyhtiöllä, jossa asunto sijaitsee.

Tutkimusten koosteraportista tulee keväällä uutinen Helsingin Asuntohankinnan nettisivujen helah.fi Uutiset-osioon.

<< Takaisin uutisiin