Asukkaille

Kodin jätehuolto

Lajittelu kannattaa. Mitä vähemmän kiinteistöstä tulee sekajätettä, sitä puhtaampi on yhteinen huomispäivämme, kun raaka-aineet palaavat uusiokäyttöön. Lajittelu säästää myös yhteiskunnan jätehuoltokuluja sekä pienentää asumiskustannuksia. Kierrätykseen voi käyttää kiinteistön jäteastioiden lisäksi alueellisia keräyspisteitä.

Vanhat huonekalut, kodinkoneet, polkupyörät, autonrenkaat, akut yms. jäte tulee viedä jollekin HSY:n Sortti-asemalle tai, mikäli tavara kelpaa kierrätettäväksi sellaisenaan, esimerkiksi pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen toimipisteeseen. Tarvittaessa voi hyödyntää ko. toimijoiden noutopalvelua, josta saa lisätietoa osoitteesta hsy.fi tai kierratyskeskus.fi. Jätehuoneeseen, jätekatokseen tai kiinteistön piha-alueelle ei saa jättää mitään muuta kuin jäteastioihin tarkoitettuja ja niihin mahtuvia jätteitä.

Jätteiden lajitteluohjeet löydät klikkaamalla tästä.
Tutustu videoon Biojätteen lajittelu.
Tietoa muovipakkausten erilliskeräyksestä löydät täältä.

Lajittelu kannattaa tehdä itselle mahdollisimman helpoksi. Tässä asunnossa on keittiön allaskaapissa kannellinen astia biojätteelle sekä astia muovijätteelle, sekajätteelle ja pienelle metallijätteelle, koska niitä jätteitä tulee keittiössä eniten. Paperit, pahvit, palautuspullot ja palautustölkit kerätään muualla asunnossa oleviin erillisiin astioihin.