Asukkaille

Poismuutto

Avaimet, saunavuoro, autopaikka, muuttoilmoitus

Kaikki vuokralaiselle luovutetut asunnon avaimet on palautettava vuokrasopimuksen päättyessä vuokranantajalle. Jos näin ei tapahdu, vuokralainen maksaa avaimen katoamisesta aiheutuvat sarjanmuutoskulut.

Helsingin Asuntohankinnalta suoraan vuokrattujen asuntojen avainten palautus tapahtuu yhtiön Länsi-Pasilassa osoitteessa Eevankatu 2 olevaan asuntopalveluun.

Mahdolliset pesulalukot ja emännänavaimet palautetaan taloyhtiön ilmoittamaan paikkaan. Mahdolliset saunavuorojen ja autopaikkojen irtisanomiset tehdään taloyhtiön ilmoittamaan paikkaan.

Muuttoilmoitus on helpointa tehdä sähköisesti Digi- ja väestötietoviraston ja Postin yhteisellä lomakkeella. Lisätietoja https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/

Loppusiivous ja asunnon tyhjennys

 Asukkaan on tyhjennettävä ja siivottava asunto ennen vuokrasopimuksen päättymistä. Asunnon irtaimistovarasto on tyhjennettävä ja asukkaan polkupyörät tms. tavarat vietävä pois yhteisvarastoista muuton yhteydessä. Jätekatokseen ei saa viedä huonekaluja, kodin elektroniikkaa, urheiluvälineitä tms. tarvikkeita. Muutossa yli jäävät tarvikkeet on toimitettava HSY:n Sortti-asemille tai kierrätyskeskuksiin.

Mikäli poismuuton yhteydessä ei ole tyhjennetty ja siivottu asuntoa tai tyhjennetty omia varastokomeroita, työt tehdään vuokranantajan toimesta, ja kulut laskutetaan poismuuttavalta asukkaalta. Ohjeet loppusiivouksesta annetaan asiakkaalle irtisanomisen vahvistuksen yhteydessä.