Asukkaille

Tupakointi

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin kiinteistön kaikissa yhteisissä ja yleisissä tiloissa, myös hisseissä. Taloyhtiön järjestyssäännöissä kerrotaan esimerkiksi se, saako asunnossa tai sen parvekkeella tupakoida ja onko kiinteistön alueelta osoitettu tupakoitsijoille oma erillinen tupakointipaikka. Jos tupakointia ei ole kielletty, noudatetaan parveke- ja pihatupakoinnissa ns. hyviin tapoihin kuuluvaa huomaavaisuutta naapureita kohtaan niin tupakointipaikkojen valinnassa kuin siisteydessäkin eli lähinnä tupakantumppien käsittelyssä. Jos tupakointi on kielletty taloyhtiössä, se koskee siis myös asuntoon kuuluvia tiloja.

Asukkaalla on oikeus ja mahdollisuus tehdä ilmoitus häiritsevästä tupakoinnista asunto-osakeyhtiön isännöitsijälle, mikäli hänen asunnossaan kärsitään jatkuvasti asunnon ulkopuolelta esimerkiksi toisen asunnon parvekkeelta tulevasta tupakansavusta.

Parveketupakointi aiheuttaa helposti haittaa naapureille. Siksi parveketupakointi ei ole suotavaa. Parveketupakointi voi myös olla kielletty talon järjestyssäännöissä.