Asukkaille

Varastot

Polkupyörille on kerrostaloissa usein omat säilytystilansa. Myös lastenvaunuille voi olla omat säilytystilansa. Lastenvaunuja ja -rattaita, ulkoilu- ja leikkivälineitä tai muuta irtaimistoa ei saa säilyttää porrashuoneissa tai kellarikäytävillä paloturvallisuussyistä.

Ulkoiluvälinevarasto ei ole lasten lelujen säilytyspaikka eikä myöskään leikkipaikka. Kaikkien etu on huolehtia, että varastotilojen ovet ovat lukossa.

Kerrostaloissa on yleensä erillinen irtaimistovarasto kutakin asuntoa varten. Kiinteistön omistajalta saa tiedot mahdollisten asuntoihin kuuluvien irtaimistovarastojen numeroista sekä tiedon, peritäänkö asukkaan irtaimistovarastosta erillinen käyttömaksu.

Irtaimistovaraston ovessa on tavallisesti lukkoraudat valmiina riippulukolle, jonka asukas hankkii itse. Jos talossa on erilliset kylmäkellarikomerot, on asukkaan itse lukittava myös oma kylmäkellarikomeronsa.

Sisätiloissa eli esimerkiksi irtaimistovarastossa ei saa koskaan säilyttää bensakanistereita, muita palavia nesteitä eikä kaasuja (esim. kaasugrillien kaasupulloja). Sama koskee rivitalojen asuntovarastoja.