Selkiytä:

Suurenna:

Asunnonhakuun muutos vuodenvaihteessa

Helsingin kaupunki luopuu Stadin asunnot -nimen käyttämisestä vuokra-asuntojen välityksessä. Muutos tapahtuu vuoden 2021 alussa. Palvelusta käytetään jatkossa nimeä vuokra-asunnon haku.

Stadin asunnot -markkinointinimestä luovutaan, koska se on ollut helppo sekoittaa yhtiötoimintaan ja Helsingin kaupungin asunnot Oy:öön eli Hekaan.

Palvelu kattaa jatkossakin kaikkien kaupungin vuokra-asuntojen haun. Välityksessä on siis sekä Ara-vuokra-asuntoja, vapaarahoitteisia ja lyhytaikaisia asuntoja että työsuhdeasuntoja kaupungin työntekijöille.

Vuokra-asuntojen välitys on kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelutyötä. Asunnonhakijoita palvellaan koronatilanteesta johtuen ensisijaisesti verkossa ja puhelimitse. Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelupiste Työpajankadulla on suljettu 20.12.2020 asti.

Nimimuutoksen rinnalla myös asunnonhakijoiden neuvontaan tulee muutoksia tammikuussa 2021. Neuvonta asiakaspalvelupisteellä ja chatissa monipuolistuu, ja verkkosivut uudistuvat.

Muutokset tammikuussa 2021:

  • Verkkosivujen uusi osoite on asunnonhaku.hel.fi. Sivuille lisätään lisätietoja asunnoista ja hakuprosessista, erityisesti vapaarahoitteisista ja lyhytaikaisista asunnoista. Uudet sivut avautuvat tammikuussa 2021.
  • asunnonhaku@hel.fi korvaa nykyisen Stadin asuntojen sähköpostiosoitteen, ja se on kohdennettu Ara-vuokra-asuntojen hakijoille. Muissa asuntotyypeissä on yhä omat sähköpostiosoitteensa: vapaarahoitteiset@hel.fi, lyhytaikaiset@hel.fi ja tyosuhdeasunnot@hel.fi.
  • Kaikkia asunnon hakijoita neuvotaan kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa vuokra-asunnon haun palvelupisteellä, ja neuvoa voi kysyä myös chatissa vuokra-asunnon haun verkkosivuilla.
<< Takaisin uutisiin