Asunnonhaku

Vapaasti vuokrattavat asunnot

Osa Helsingin Asuntohankinnan asunnoista on vuokrattavissa vapaasti ns. markkinavuokralla. Asunnot välittävä Helsingin kaupungin vuokra-asunnon haku –palvelu ilmoittaa vapautuvista vapaasti vuokrattavista asunnoista Vuokraovi.com palvelun kautta, mistä asuntoja myös haetaan. Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n omistamat asunnot tunnistaa kuvasta ”Tämän asunnon omistaa Oy Helsingin Asuntohankinta Ab”. Asuntoilmoituksissa oleva kuva on sama kuin helah.fi-etusivulla.

Asunnot, joista peritään markkinavuokraa, vuokrataan pääosin enintään viiden vuoden määräajaksi kerrallaan. Näiden asuntojen saajilta edellytetään säännöllisiä tuloja ja kunnossa olevia luottotietoja.

Helsingin Asuntohankinnan omistamat vapaasti vuokrattavat asunnot sopivat erityisen hyvin nuorille työuransa alkuvaiheessa oleville helsinkiläisille ja Helsinkiin muualta työn takia muuttaville henkilöille.

Vapaasti vuokrattavissa yhtiön asunnoissa ei vaadita vuokravakuutta.

Vapaarahoitteisissa asunnoissa ei ole vaihtomahdollisuutta.

Vapaasti vuokrattaviin asuntoihin ei voi tehdä ns. yleishakemusta, vaan kuhunkin vapautuvaksi ilmoitettavaan asuntoon on tehtävä erillinen asuntohakemus.