Selkiytä:

Suurenna:

Asuntomme

Oy Helsingin Asuntohankinta Ab omistaa noin 3500 asuntoa Helsingissä. Ne ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa yksittäisissä asunto-osakeyhtiöissä. Asunnoista 48 prosenttia on valtion arava- tai korkotukilainalla rahoitettuja ns. ARA-vuokra-asuntoja ja 52 prosenttia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.asuntomme_pic

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoina käytettäviä ARA-asuntoja ja työsuhdeasuntoina käytettäviä yhtiön omistamia asuntoja vuokrataan samoin perustein kuin muitakin kaupungin vuokra- tai työsuhdeasuntoja. Molemmissa tapauksissa asuntojen vuokrauksesta on vastannut 1.1.2021 alkaen Helsingin kaupungin vuokra-asunnon haku -palvelu. Palveluun ollaan yhteydessä myös haluttaessa vaihtaa Helsingin kaupungin ARA-vuokra-asunnosta toiseen. Palvelun nettiosoite on asunnonhaku.hel.fi. Lisätietoja yhteyksistä palveluun uutisesta täältä.

Vapaarahoitteisista asunnoista osa vuokrataan kaupungin virastoille tai laitoksille jälleenvuokrattavaksi työsuhde- tai palveluasunnoiksi, osa on vuokrattavissa vapaasti ns. markkinavuokralla. Helsingin kaupungin vuokra-asunnon haku -palvelu ilmoittaa vapautuvista vapaasti vuokrattavista asunnoista Vuokraovi.com palvelun kautta, mistä asuntoja myös haetaan. Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:n omistamat asunnot tunnistaa ilmoituksen kuvakarusellissa olevasta kuvasta (sama kuin tällä sivulla), jossa lukee “Tämän kohteen omistaa Oy Helsingin Asuntohankinta Ab.”

Asunnot, joista peritään markkinavuokraa, vuokrataan aina enintään viiden vuoden määräajaksi. Niiden saajilta edellytetään säännöllisiä tuloja ja kunnossa olevia luottotietoja. Helsingin Asuntohankinnan omistamat vapaasti vuokrattavat asunnot sopivat erityisen hyvin nuorille työuransa alkuvaiheessa oleville helsinkiläisille ja Helsinkiin muualta työn takia muuttaville henkilöille. Asunnoissa ei vaadita vuokravakuutta. Vapaarahoitteisissa asunnoissa ei ole vaihtomahdollisuutta.