Asuntomme

Oy Helsingin Asuntohankinta Ab omistaa noin 3500 asuntoa Helsingissä. Ne ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa yksittäisissä asunto-osakeyhtiöissä. Asunnoista 48 prosenttia on valtion arava- tai korkotukilainalla rahoitettuja ns. ARA-vuokra-asuntoja ja 52 prosenttia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.asuntomme_pic

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoina käytettäviä ARA-asuntoja ja työsuhdeasuntoina käytettäviä yhtiön omistamia asuntoja vuokrataan samoin perustein kuin muitakin kaupungin vuokra- tai työsuhdeasuntoja. Molemmissa tapauksissa asuntojen vuokrauksesta vastaa Stadin asunnot –palvelu, jonne ollaan yhteydessä myös haluttaessa vaihtaa Helsingin kaupungin ARA-vuokra-asunnosta toiseen.

Vapaarahoitteisista asunnoista osa vuokrataan kaupungin virastoille tai laitoksille jälleenvuokrattavaksi työsuhde- tai palveluasunnoiksi, osa on vuokrattavissa vapaasti ns. markkinavuokralla. Stadin asunnot –palvelu ilmoittaa vapautuvista vapaasti vuokrattavista asunnoista Vuokraovi.com palvelun kautta, mistä asuntoja myös haetaan.

Asunnot, joista peritään markkinavuokraa, vuokrataan aina enintään viiden vuoden määräajaksi. Niiden saajilta edellytetään säännöllisiä tuloja ja kunnossa olevia luottotietoja. Helsingin Asuntohankinnan omistamat vapaasti vuokrattavat asunnot sopivat erityisen hyvin nuorille työuransa alkuvaiheessa oleville helsinkiläisille ja Helsinkiin muualta työn takia muuttaville henkilöille. Asunnoissa ei vaadita vuokravakuutta. Vapaarahoitteisissa asunnoissa ei ole vaihtomahdollisuutta.