Ansökning om bostad

För allmän uthyrning

En del av Helsingin Asuntohankintas bostäder får fritt hyras med en så kallad marknadshyra. Bostäderna förmedlas av Helsingfors stads tjänst för ansökning om bostad som meddelar om bostäder som fritt får hyras i tjänsten Vuokraovi.com där även ansökning av bostäderna görs. Det går att känna igen bostäder som Oy Helsingin Asuntohankinta Ab äger från bilden ”Denna bostad ägs av Oy Helsingin Asuntohankinta Ab”. Bilden i bostadsannonsen är den samma som finns på ingångssidan på webbplatsen helah.fi.

Bostäder som det uppbärs marknadshyra för hyrs i regel ut för en tidsbestämd period på fem år i taget. Det förutsätts att de som får dessa bostäder ska ha regelbundna inkomster och att kreditupplysningen är i skick.

Bostäder ägda av Helsingin Asuntohankinta för allmän uthyrning är i synnerhet lämpliga för unga helsingforsare i början av sin arbetskarriär och personer som flyttar till Helsingfors på grund av arbete.

I företagets bostäder för allmän uthyrning krävs ingen hyresdeposition.

Det finns ingen bytesmöjlighet när det gäller bostäder som fritt får hyras.

För bostäder som fritt får hyras görs inte en så kallad allmän ansökan, utan en separat ansökan om bostad ska göras för varje ledig bostad som är utannonserad.