Kontakt

Boendetjäster (hyresavtal, uppsägning, nycklar osv)

Direkta hyresgäster till Oy Helsingin Asuntohankinta Ab uträttar ärenden i anslutning till hyresavtalet, bostadens nycklar och dylika saker direkt med Oy Helsingin Asuntohankinta Ab:s kontor. Se punkten Företagets kontor.

Övriga hyresgäster som bor i bostäder ägda av företaget uträttar dessa ärenden med hyresvärden som angetts i hyresavtalet.

Reservationer av parkeringsplats och avhämtning av nycklar för parkeringsplatsen, reservation av bastuturer, flyttningsanmälningar till husbolagen, avhämtning av husmorsnycklar (om sådana används i husbolaget) och eventuella saker i anslutning till tvättstugorna i huset såsom avhämtning av reservationslåsets nyckel görs på den plats husbolaget meddelat. Vid utflyttning återlämnas eventuella nycklar till tvättstuga, husmorsnycklar och nycklar till parkeringsplats till den plats husbolaget meddelat. Uppsägning av eventuella bastuturer och parkeringsplatser görs likaså till den plats husbolaget meddelat. Vanligen är det företagets disponentbyrå eller fastighetsskötselföretag som sköter dessa saker.